onsdag den 10. juli 2013

Banan og kiwi ispinde


Måske kan man næsten ikke kalde dette for en opskrift, men jeg bliver nødt til at give tippet videre til jer. Når det er varmt om sommeren, er det jo ret så lækkert med en god is. Et godt alternativ til is er frosne frugter, og hvis man putter dem på en pind, er det jo også en pindis ;-) Disse is er nogenlunde sunde, men pga. chokoladeovertrækket er det nok ikke noget, man kan spise hver dag hele sommeren. Dog har jeg også lavet nogle af disse ispinde uden chokoladeovertræk, og det kan også anbefales! Når de er uden chokolade, så kan de jo spises hver dag resten af sommeren!

Tip: pindene er købt i Panduro Hobby, og de koster nærmest ingenting :-)


Banan og kiwi ispinde (8 kiwi is og 5 banan is)
Ingredienser:
1 banan
2 kiwi
100g chokolade (jeg brugte hvid)
engelsk lakrids pulver
kokosmel










Fremgangsmåde:
- skræl kiwierne med en kartoffelskræller og tag skrællen af bananen
- skær i mundrette stykker
- sæt på en pind
- put i fryseren i et par timer, så de er helt frosne
- når de er frosne, smeltet chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovnen
- overtræk frugtisene med chokolade (der skal arbejdes hurtigt, for chokoladen stivner lynhurtigt, da frugten er frosen)
- husk at drysse lakridspulver eller kokosmel på ispindene lige efter de er overtrukket med chokolade (ellers når chokoladen at størkne)
- nyd nu isene eller kom evt resten i fryseren igen :-)





Charlotte

Ingen kommentarer:

Send en kommentar