lørdag den 23. november 2013

Sunde chokolade brownie barer med sveske og rosin {sukkerfri}

Ja, jeg elsker sunde snacks! Disse blevet lavet, da jeg ved end fejl kom til at købe svesker en dag... Men det endte faktisk med at være en god fejltagelse, for disse sukkerfri chokolade barer endte ud med at blive utrolig lækre! De er gode til både børn og voksne, og ja så indeholder de kun gode ting, hvis man altså lige ser bort fra chokolade toppingen... Chokolade toppingen kan dog sagtens undlades. Skøn og lækker snack, som var overraskende nem at lave! :-)


Sunde chokolade brownie barer med sveske og rosin {sukkerfri}
Ingredienser:
1 cup solsikkekerner*
½ cup græskarkerner*
½ cup kokos mel*
2 cup svesker*
1 cup rosiner*
2 spsk (med top) raw kakao pulver (ikke sødnet)
Pynt: hvid og mørk chokolade (kan undlades)

* 1 cup er ca. lig med 2,5 dl

Fremgangsmåde: 
  • I en blender blendes alle kerner, kokosmel og kakaopulver til fint mel
  • Tilsæt rosiner og blend igen 
  • Slutteligt tilsættes sveskerne (da de gør massen meget klistret, er det en god ide at tilsætte lidt af gangen)
  • Blend massen til den er cremet og lækker 
  • I en lille bradepande beklædt med bagepapir kommes massen i
  • Med en våd hånd eller en dejskraber presses massen sammen og stilles herefter i fryseren i ca. 3-4 timer eller til den er frossen 
  • Pynt: smelt chokolade og kom det på toppen af barerne
  • Stil tilbage i fryseren 
  • Når chokoladen er størknet kan barerne skæres ud i passende mundrette stykker 
  • Barerne opbevares i køleskab eller i fryseren 

Bettina

2 kommentarer:

  1. Lækkert, lækkert, lækkert!

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja de er utrolig lækre og søde! Og sunde (hvis man ser bort fra chokoladen på toppen)! De kan varmt anbefales fra min side!
      - Bettina

      Slet