tirsdag den 25. februar 2014

Abrikos-risotto

Risotto er nok en af mine yndlingsretter, når det kommer til retter med ris. Derfor bliver der ret ofte lavet lækre risottoer hjemme hos os, og jeg elsker at eksperimentere med forskellige smage og ingredienser. Det var sådan denne super søde, cremede og lækre risotto kom på banen :-) Den faldt i god jord hos alle i familien, og så er den super nem at lave og ikke særlig tidskrævende at lave, og når den serveres med lidt frisk parmesan på toppen, så er den ikke blot flot, men også fuld af lækker smag! :-)
Abrikos-risotto (4 pers.)
Ingredienser:
1 tsk tørret timian
1 lille håndfuld fint hakket frisk persille
3 fed hvidløg (knust)
1-2 cm ingefær (knust)
½ brunt løg (fint hakket)
40 g olivenolie
100 g gulerod (revet)
200 g squash (revet)
500 g kyllingebryst (skåret i ca. 2-3 cm stykker)
500 g dåse abrikos saft/nektar
300 g vand
1 kyllinge bouillon terning
300 g risotto ris (evt. grødris)
Salt
Peber
Fremgangsmåde: 
  • Kom timian, persille, hvidløg, ingefær og løg i en tyk bundet gryde med olivenolie
  • Svits i ca. 2-3 min ved høj varme
  • Tilsæt gulerod, squash, kylling, abrikos saft, vand, bouillon terning og ris, og kog ved middelhøj varme i ca. 25 minutter
  • Der skal røres jævnligt 
  • Når risottoen er færdig, skal den stå i ca. 5 min med låg på og trække inden servering
  • Server med frisk parmesanost og nyd i godt selskab
Bettina

Ingen kommentarer:

Send en kommentar