lørdag den 15. februar 2014

Kylling på bund af bagte æbler

Denne super lækre og nemme ret var perfekt til en travl dag, hvor aftensmaden skulle laves med to unger løbende omkring en ;-) Den tog kun ca. 30 min at tilberede, og den er derfor ideel til en travl hverdag. Desuden smagte denne ret helt vild godt! De søde bagte æbler sammen med kyllingen og den cremede hytteosteblanding gik perfekt sammen. Ja den ellers så kedelige grovpasta blev også frisket op af hytteosteblandingen, og så serverede jeg en frisk salat til. Selv børnene var vilde med denne ret - især de bagte æbler forsvandt ret hurtigt! Virkelig en nem og lækker ret :-)



Kylling på bund af bagte æbler (4 pers.)
Ingredienser:
4 kyllingfileter (ca. 500-600 g) + fedtstof til stegning
Salt og peber
3-4 æbler (ca. 500 g)
450 g hytteost
75 g pinjekerner (ristede)
1 stor håndful frisk basilikum
1 citron (skal herfra)
ca. 200-300g fuldkorns pasta (kogt i 2 liter saltet vand)

Ingredienser æble salat: 
1-2 æbler (skåret i små både)
2 spsk citron saft
1 lille håndfuld frisk basilikum
Lidt babysalat
2 håndfulde vindruer
3 spsk balsamico eddike

Fremgangsmåde:
  • Tænd ovnen på 250 graders varmluft
  • På en pande med fedtstof steges kyllingfileterne let gyldne
  • Krydr med salt og peber 
  • Imens fjernes kernehuset fra de 3-4 æbler, og æblerne skæres i tynde skiver 
  • Læg dine pinjekerne på en bradepande og rist dem i ovnen i kort tid (kun til de er let gyldne)
  • I et ovnfastfad fordeles æblerne jævnt i bunden
  • Læg kyllingen ovenpå 
  • Lav hytteosteblandingen ved at blande hytteost, basilikum, citronskal og pinjekerner
  • Rør blandingen godt sammen 
  • Kom halvdelen af hytteosteblandingen ovenpå kyllingfileterne og stil resten til side 
  • Kom fadet med æbler kylling og hytteostblanding i ovnen i ca. 20 min. 
  • Kog pasta imens efter posens anvisning 
  • Efter kogningen hældes vandet fra pastaen
  • Tilføj nu resten af hytteosteblandingen til pastaen og rør godt
  • Læg derefter låg på gryden med pastaen, og lad den stå i ca. 5 min med låg på 
  • I mens laves salaten ved at der skæres små både af æblet, og der hældes citronsaft over dem for at undgå, de bliver brune
  • Druerne skæres halvt over og kommes i samme skål
  • Snit salat og basilikum og tilsæt også
  • Slutteligt kommes basalikum over lige inden servering
  • Når fadet i ovnen er klar til servering, serveres retten samlet og nydes i godt selskab!



Bettina

Ingen kommentarer:

Send en kommentar