mandag den 14. april 2014

Svampet gulerodskage med hvidchokolade topping

Jeg elsker kage, og da jeg fik en god veninde på besøg, så skulle der jo hygges! Vi danskere er jo nok lidt gode til at skulle spise noget lækkert, når vi skal hygge. Især kage er jo altid lige i øjet, når der skal tøse hygges! Denne kage er ikke den mest usunde i verden og indeholder ikke meget sukker, så den kan nydes med nogenlunde god samvittighed. Min veninde var også helt vild med den! Den er super lækker, svampet og fuld af smag pga. alle de dejlige krydderier! :-)


Svampet gulerodskage med hvidchokolade topping (inspiration: copenhagencakes)
Ingredienser kage: 
2 æg
3/4 dl jomfru oliven olie
50 g rørsukker
1 spsk stevia
30 g kokossukker (eller brun farin)
250 g dåse ananas (ca. 1/2 dåse)
125 g hvedemel
1 tsk natron
1 tsk bagepulver
1/2 tsk salt
1 tsk kanel
1/2 tsk muskat nød
125 g revet gulerod
75 g pecan nødder

Ingredienser topping: 
50 g hvid chokolade
2 tsk citron saft
6 spsk flormelis


Fremgangsmåde: 
  • Tænd ovnen på 185 grader varmluft
  • I en skål piskes æg, sukker, stevia, kokossukker og olie 
  • Rør resten af ingredienserne i
  • Hæld massen i en smurt springform
  • Bag kagen i ca. 20-25 min. eller til en nål kan stikkes i og trækkes op ren 
  • Når kagen er bagt, kommes den hvide chokolade i en skål over et vandbad 
  • Når chokoladen er smeltet, blandes citron og flormelis i
  • Det er en fordel at smøre chokolade toppingen på kagen når den endnu er lun 

Bettina

Ingen kommentarer:

Send en kommentar