torsdag den 26. juni 2014

Flade boller

Da vi var små, havde äntligen brødet fra Pågen virkelig sin storhedstid! Äntligen brødet er det der hvide, flade, luftige brød med masse af fuldkorn og fibre i, som vores mor startede med at købe til os, fordi vi ikke gad spise rugbrød i en periode. Vi elskede det (og vi elsker det nu stadig), og vi fik derfor både disse brød med på madpakken, til morgenmaden og som eftermiddagsmad. Disse brød kom jeg så i tanke om, da jeg skulle bage i dag! Derfor valgte jeg at lave nogle flade boller, som er lidt ligesom äntligen brødene. Disse er super gode til madpakken eller som sandwich brød, da man dermed kan komme mere fyld i. Det gør det desuden nemmere at spise sådan en sandwich, for så skal man ikke bide over så meget brød ;-)


Flade boller
Ingredienser:
25 g smør
4 dl mælk
1 dl græsk yoghurt
25 g gær
1 æg
2 tsk sukker
2 tsk salt
200 g groft speltmel
550-600 g hvedemel
1 æg (sammenpisket, til pensling)


Fremgangsmåde: 
  • Smelt smør i en gryde, og tag herefter gryder af blusset
  • Tilsæt mælk, græsk yoghurt og gær til smørret
  • Rør gæren godt ud
  • I en anden skål kommes speltmel, salt og sukker i
  • Tilføj nu et æg til denne skål og tilsæt herefter smørblandingen
  • Lidt efter lidt tilsættes hvedemelet, og dejen æltes godt med enten hænderne eller røremaskine til dejen er fast
  • Form derefter 16 flade boller, og lad dem hæve med et viskestykke over i 30 min. 
  • Tænd ovn på 225 grader over/under varme 
  • Prik små huller i bollerne og pensel dem med et sammenpisket æg
  • Bag en plade af gangen i ca. 12 min eller til de er let gyldne. 
  • Nyd dem lune med smør eller pålæg

Bettina

Ingen kommentarer:

Send en kommentar