tirsdag den 10. juni 2014

Kikærteblondie {sukkerfri}

I meget lang tid har jeg haft lyst til at bage en kage hvor hovedingrediensen er en masse kikærter. Da Bettina så havde bagt denne kage, så ville jeg også prøve at lave en udgave. Min udgave er en blondie-konfekt-agtig kage (tung og lettere ubagt i midten). Jeg elsker den ubagte midte, men hvis man ikke er vild med det, kan kagen jo bare bages lidt længere tid :-) Kagen smager præcis som om der er rørsukker i selvom den er lavet med kokossukker. Kokossukker har jo så en del kalorier i sig, men på den anden side, så giver det stort set ingen blodsukker-udsving. Kagen kan også serveres for diabetikere, og ingen vil bemærke den manglende sukker (og mel for den sags skyld)! Desuden vil denne kage være perfekt til en cookie-dough is, hvilket jeg helt sikker skal afprøve engang :-)


Kikærteblondie {sukkerfri} (inspiration: hejdislow)
Ingredienser:
230g kogte kikærter (dvs. en dåse, drænet)
100g kokossukker
1/4 tsk fint salt
3 tsk vaniljeekstrakt
6 spsk mælk eller vand
6 spsk affedtet mandelmel (eller kværnede hørfrø)
4 spsk peanutbutter
60 g mørk chokolade (gerne høj kakaoprocent)
1/4 tsk natron
1 tsk bagepulver

Fremgangsmåde:
  • Varm ovnen op til 180 grader
  • Blend kikærterne godt (tilføj maks 6 spsk mælk/vand men gerne mindre væske end det)
  • Tilføj kokossukker, peanutbutter og vanilleekstrakt og blend igen
  • Bland salt, mandelmel, bagepulver og natron godt sammen
  • Tilføj ovenstående til kikærtemassen og vend det godt sammen
  • Tilføj tilsidst grofthakket chokolade
  • Hæld dejen i en lille bradepande form beklædt med bagepapir
  • Bag kagen i ca. 35-45 minutter (tjek om der hænger dej ved hvis en kødnål stikkes i og tages op igen)
  • Når kagen er færdigbagt, tages den ud og stilles til afkøling på en rist
  • Skær kagen ud i firkanter og server
  • Hvis der er rester stilles de i køleskab

Charlotte

Ingen kommentarer:

Send en kommentar