fredag den 11. juli 2014

Bagt kartoffelmos

Her i sidste uge var der en helligdag her i Darwin, så det skulle selvfølgelig fejres med lækkert mad! Derfor lavede jeg altså en fin middag, der bestod af denne bagte kartoffelmos, lækker lamme steg og selvfølelig en lækker grøn salat til. Middagen var en stor succes, og opskriften på den bagte kartoffelmos var der rigtig mange, der spurgte til. 


Bagt kartoffelmos (4 pers.)
Ingredienser: 
5 mellem store kartofler + vand til kogning
5 fed hvidløg
40 g smør
100 g revet ost + lidt ekstra til toppen
6 spsk vand (fra kogningen af kartoflerne)



Fremgangsmåde:
  • Kog kartoflerne og hvidløgene i en gryde
  • Tænd ovn på 200 grader
  • Når kartoflerne er gennemkogte kommes de i en skål (gem vandet i gryden til senere) 
  • I skålen tilsættes smør, ost og 6 spsk. af kogevandet (gerne mere hvis konsistensen er for tyk) 
  • Lav til mos med en kartoffelmoser eller et piskeris 
  • Kom i muffinsforme eller form kartoffelmosen på en bageplade
  • Drys lidt revet ost på toppen 
  • Bag i ca. 30-40 min eller til de er perfekt gyldne
  • Nyd i godt selskab med lækket kød og salat til :-)

Bettina 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar