lørdag den 8. november 2014

Chokoladekagen man altid kan bage

De fleste kender nok denne situation: det regner, det er søndag, og man laver kedelige ting som lektier og ordner vasketøj. Alt dette kræver jo engang imellem en kage, men man gider ikke cykle hen og handle ind, hvis man fx ingen æg har. Derfor er denne kage perfekt! Alle ingredienser har vi i hvert fald altid i vores køleskab, og kagen bliver meget lækker. Man skal selvfølgelig ikke forvente en chokoladekage, der smager som en smovset chokolade-og-smør-fyldt brownie, men kagen er en nem og hurtig måde at få stillet sin kage-trang eller en redning hvis man får uventede gæster, og den smager specielt godt, hvis man tilføjer lidt hakket chokolade eller en chokoladebar :-)


Chokoladekagen man altid kan bage (inspiration: twin-food)
Ingredienser:
5 spsk smagsneutral olie (50g)
2,5 dl juice/vand/mælk (her juice af 4 små appelsiner)
30g kakao
1 tsk bagepulver
200g sukker
1/2 tsk salt
1 tsk vanillesukker
200g mel
Evt 15 stk Smil-chokolader (eller chokolade eller en chokoladebar fx twix)
Evt. glasur af kakaopulver, flormelis og vand


Fremgangsmåde:
  • Tænd ovn på 175grader
  • Pisk olie og vand sammen i en skål
  • Tilsæt sukker, vanillesukker, bagepulver, salt og kakao og pisk godt sammen
  • Tilsæt mel og pisk langsomt indtil massen er ensartet
  • Kom dejen i en springform beklædt med bagepapir
  • Hak Smil-chokoladerne i halve (eller hak chokolade eller fx en twix-bar i mindre stykker)
  • Prik chokoladestykkerne ned i dejen
  • Bag kagen ved 175 grader i 25-35minutter
  • Lad køle helt af inden den evt. overhældes med glasur






Charlotte

Ingen kommentarer:

Send en kommentar