lørdag den 15. november 2014

Klassisk no-bake cheesecake med solbærgele

Jeg er faktisk lidt bange for at bruge husblas, når det skal bruges i masser, der ikke kan varmes op, så jeg har altid undgået opskrifter, hvor dette var tilfældet. Jeg prøver dog at komme af med den frygt, så da drengene fra min kærestes band længe havde snakket om cheesecake, så endte jeg med at lave den ultimative test på mine husblas-evner: nemlig en no-bake cheesecake! Drengene var vilde med kagen, og personligt synes jeg også, at det er en af de bedste kager, jeg nogensinde har smagt! Kagen bliver helt sikkert lavet igen!


Klassisk no-bake cheesecake med solbærgele (springform 22cm i diameter, inspiration: madogbolig og kvalimad)
Ingredienser bund:
250 g Digestivekiks
125 g smør

Ingredienser creme:
3 blade husblas
400 g flødeost naturel (ikke light)
100 g flormelis
Fintrevet skal fra 1 øko limefrugt
2½ dl piskefløde

Ingredienser gele:
2 dl vand
200g solbær (eller et andet bær)
2-4 spsk sukker* 
2 blade husblas
*hvis der benyttes syrlig frugt som fx solbær og rabarber så brug 4 spsk sukker, hvis der bruges søde bær som jordbær, så skal der kun bruges 2 spsk sukker


Fremgangsmåde bund:
  • Tænd ovnen på 175grader
  • Læg kiksene i en frysepose, og knus dem ved at banke på posen med noget hårdt (eller brug en blender) 
  • Smelt smørret, og rør det sammen med de knuste kiks
  • Tryk kiksemassen ud i bunden af springformen
  • Bag kiksebunden i ovnen i 10 minutter
  • Lad den køle helt af i formen inden cremen kommes på
Fremgangsmåde creme:
  • Læg husblassen i en skål koldt vand i 10 minutter
  • Pisk flødeost, flormelis og fintrevet limeskal sammen i en stor skål
  • Pisk fløden til blødt flødeskum i en anden skål
  • Læg nu husblasen i en lille skål med det vand, som hænger ved
  • Smelt husblassen over vandbad, indtil det lige netop er smeltet
  • Rør nogle spsk flødeskum sammen med den smeltede husblas
  • Vend resten af flødeskummet sammen med flødeostecremen
  • Vend til sidst husblas-fløde-blandingen hurtigt sammen med flødeostecremen
  • Fordel cremen oven på kiksebunden i springformen
  • Stil cheesecaken i køleskabet i mindst 2 timer, så flødeostecremen stivner
Fremgangsmåde gele:
  • Lad solbær (eller anden frugt/bær) koge med vandet i 15-20minutter
  • Herefter sies massen ned i en skål (kun saften skal bruges)
  • Udblød husblas i koldt vand i 5-10 minutter
  • Kom sukker i den varme solbærsaft
  • Når sukkeret er smeltet, tages gryden af varmen
  • Når husblasen er udblødt kommes den ned i den varme saft
  • Rør indtil husblas er helt opløst
  • Lad stå på køkkenbordet i 30-60minutter for at køle af til ca stuetemperatur
  • Herefter hældes geleen på kagen, og kagen stilles i køleskab
  • Lad stå i køleskabet i 4 timer men helst natten over
NB: nem gele laves af 2 dl koncentreret saft og 2 blade husblas hvoraf 1 dl saft varmes op og opblødt husblas tilsættes den varme saft, og det herefter blandes den varme saft med den kolde saft, og det kan kommes direkte på kagen og i køleskab







Charlotte

Ingen kommentarer:

Send en kommentar