onsdag den 22. juli 2015

Krydrede samosas med oksekød

Disse samosas med oksekød smager så godt! Fyldet er krydret, sødt og stærkt på samme tid hvilket er den bedste kombi, hvis man spørger mig. At der er brugt filo-dej til dejen omkring giver ekstra sprødhed. Selv dagen efter kan disse samosas kommes på brødristeren og ristes varme og helt sprøde igen. Man kan også fryse dem ned inden de bliver bagt i ovnen, og så kan de kommes direkte i en varm ovn, når man fx har brug for en let aftensmad :-)


Krydrede samosas med oksekød (15 store samosas)
Ingredienser:
1 rulle filodej (200 g) hvori der er 5 store plader
500g hakket oksekød
1-2 løg
2 hvidløg
1 rød peber/snackpeber
1-2 gulerødder
2 tsk spidskommen
1 tsk chiliflager
3 spsk hoisin sauce


Fremgangsmåde:

  • Tø filodejen op i køleskab i ca. 4 timer
  • Hak løg og hvidløg, og steg det i en gryde/pande med lidt olie
  • Tilføj oksekød og brun dette
  • Imens hakkes rød peber og gulerod rives på et groft rivejern
  • Når kødet er brunt kommes rød peber, gulerod, spidskommen, chiliflager og hoisin sauce i
  • Rør godt, smag kødsovsen og smag evt. til med salt
  • Rul filodej-rullen ud, og læg 1 stor plade på bordet
  • Denne plade skæres i 3 lange baner
  • Kom lidt fyld i et hjørne på disse tre lange baner filodej
  • Fold nu banerne så der dannes en trekant af hver bane og fold filodejen rundt så der bliver et par lag filodej hele vejen rundt
  • Herefter kan samosaene fryses ned eller bages med det samme
  • Hvis de bages med det samme tændes ovnen på 200 grader 
  • Bag samosaene i 15-20 minutter eller indtil de er fint lysebrune udenpå
  • Hvis de er frosset ned og skal bages, så varmes en ovn op til 200 grader
  • Når ovnen er opvarmet kommes de frosne samosa i ovnen og bages indtil de er godt brune 25-30 minutter 




Charlotte

Ingen kommentarer:

Send en kommentar