onsdag den 1. juli 2015

Vanilje cupcakes med citron-creamcheese frosting

Cupcakes, cupcakes, cupcakes! Man kan jo næsten ikke få nok af de søde, små, fine kager,  som er perfekte til gæstebesøg :-) Disse små, søde, lækre cupcakes blev bagt til endnu en omgang gruppearbejde med min studie gruppe. De faldt i meget god jord! Selve kagen er sød, lækker og svampet, og creamcheese-frostingen er frisk og cremet med et sødt twist af citron. Cupcakesne er den perfekte lille kage til en hygge aften hjemme med veninderne, og så er de jo også bare super flotte og sjove at pynte lidt :-) 


Vanilje cupcakes med citron-creamcheese frosting (ca. 12 cupcakes)
Ingredienser dej:
120 g hvedemel
140 g sukker
1 tsk bagepulver med top
1 tsk vanilje sukker  (kan erstattes af flere twist af vanilje twisteren)
6 twist med vanilje twister
1 nip salt
60 g smør (i stuetemperatur)
1 dl mælk
2 æg (mine var S/M størrelse)
75 g hvid chokolade (fint hakket)

Ingredienser frosting:
300 g flormelis
80 g smør
110 neutral flødeost
1 spsk citron saft


Fremgangsmåde: 
  • Tænd ovnen på 175 grader over/under varme 
  • I en skål blandes alle de tørre ingredienser dvs. mel, sukker, bagepulver, vanilje, salt 
  • Rør det godt sammen
  • Med en hånd smuldres smørret ind i sådan så massens konsistens bliver ensformigt (ligner lidt revet ost) 
  • Bland mælk og æg i og rør
  • Slutteligt blandes den hakkede hvide chokolade i
  • Hæld din dej i muffins forme (fyld dem 3/4 op)
  • Bag dine cupcakes i ca. 20 minutter eller til de er let gyldne på toppen
  • Lad dem køle helt af inden frostingen lægges på
  • I en skål blandes flødeost, smør og citronsaft og der piskes godt igennem med en elpisker
  • Derefter kommes flormelis i lidt af gangen, til frostingen har den ønskede konsistens
  • Sprøjt derefter frostingen på kagerne og pynt evt. med krymmel :-)




Bettina

2 kommentarer:

  1. Elsker også at syrliggøre osteglasuren, så godt!

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja frosting kan nemt blive aaalt for sødt, så det er altid en god idé at tilføje lidt syre til frosting også selvom creamcheese frosting i sig selv er syrlig i forvejen :-)

      Slet