søndag den 9. august 2015

Focaccia med oliven og rosmarin

Jeg elsker focaccia men har egentlig aldrig lavet det selv før. Det skulle der laves om på for nylig specielt da min nye røremaskine jo skal bruges en masse ;-) Jeg valgte Meyers opskrift på focaccia, da det næsten ikke kan gå galt, hvis man følger hans opskrifter. Det kan virkelig anbefales at komme grofthakket oliven på focaccia, det er super lækkert! Dette brød er lækkert tilbehør til al mad og desuden perfekt til tapas :-)


Focaccia med oliven og rosmarin (inspiration: meyer)
Ingredienser:
1/2 dl olie
10g gær
3,25 dl lunken vand
15g salt 
500g hvedemel

Topping: olie (gerne olivenolie), 1 lille glas sorte oliven (groft hakket), rosmarin og maldon-, hav- eller groft salt


Fremgangsmåde:
  • Kom alle ingredienserne i en skål og ælt dejen godt sammen (gerne i en røremaskine men ikke nødvendigt)
  • Lad dejen hæve i skålen med et vådt klæde over sig i ca. 3 timer
  • Når dejen har hævet i ca. 3 timer, kommes bagepapir i en bradepande, og dejen hældes over i og trykkes ud med fingrene, så den er fordelt over det meste af bradepanden
  • Hæld derefter noget olie udover, og drys med masser af salt og rosmarin ovenpå
  • Tryk derefter en finger godt ned i dejen overalt, så der kommer forbydninger overalt
  • Lad derefter dejen hæve yderligere i ca. 1 time i bradepanden
  • Bag focacciaen i en ovn i 20-30 minutter ved 220 grader
  • Tag brødet ud og lad det køle af i bradepanden når det er færdigbagt
  • Server enten brødet som et helt brød, som man kan sidde og brække stykker af, eller skåret i passende stykker



 
Charlotte

Ingen kommentarer:

Send en kommentar