tirsdag den 4. august 2015

Nem hindbær-flødeis uden ismaskine

Jeg er ikke så glad for madspild, men efter jeg havde lavet jordbær-cheesecake, havde jeg 1/4 liter piskefløde i køleskabet, og dagen efter skulle vi på mini-ferie i København. Derfor biksede jeg hurtigt en ismasse sammen og kom den i fryseren, og således var der is i dag hvor solen og varmen endelig er kommet til Århus. Da der både er æggeblomme og hvider i denne is krystalliserer den stort set ikke, selvom man ikke rører i den imens den er i fryseren. Man laver altså bare ismassen og sætter den i fryseren, og så skal man ikke tænke mere på den :-)


NB: jeg bruger rå æg, men hvis man ikke føler for det, kan man bare bruge pastoriserede (delt i hvider og blomme selvfølgelig), men det smager altså ikke lige så godt ;-)

Nem hindbær-flødeis uden ismaskine (ca. 1 liter)
Ingredienser:
200 g frosne hindbær
2 spsk sukker
2 små (eller 1 stort) æg delt i hvider og blomme
2,5 dl piskefløde


Fremgangsmåde:

  • Tø hindbærerne helt op
  • I en stor skål piskes piskefløde og hindbærene indtil flødeskummet er blødt
  • Pisk æggehvider og 1 spsk sukker i en lille skål indtil de er helt stive 
  • Kom de stive æggehvider i skålen med hindbærskum, og rør IKKE i skålen endnu
  • Pisk nu æggeblommer og 1 spsk sukker lyst og luftigt i den skål hvor æggehviderne var i før
  • Når æggesnapsen er hvid og luftig kommes den også over i den store skål 
  • Først nu vendes æggehvider og æggesnaps med hindbær-skummet indtil alt er blandet (rør endelig ikke for meget luft ud af massen)
  • Når alt er blandet, hældes massen i en beholder og kommes i fryseren
  • Når isen skal spises, tages den op 10 minutter før
  • Nyd isen gerne i solskin og i godt selskab :-)





Charlotte

Ingen kommentarer:

Send en kommentar