fredag den 11. september 2015

Blondie med rabarber og hvid chokolade

Hvis man som jeg elsker rabarber, marcipan og hvid chokolade, så skal man helt klart prøve at lave denne blondie med rabarber og hvid chokolade! Kagen smager så godt, og stykkerne af hvid chokolade bliver helt karamelliserede, hvilket er så lækkert. Denne blondie er desuden rigtig snasket og tung fx ligesom en brownie :-)


Blondie med rabarber og hvid chokolade (inspiration: twin-food, kageform 20x20)
Ingredienser:
200 g marcipan
100 g smeltet smør
100 g hvid chokolade til smeltning
180 g sukker
2 store æg
1/2 tsk salt
1 tsk vanilje sukker
70 g hvedemel
250 g rabarber
Evt. 50 g hvid chokolade knapper


Fremgangsmåde:
  • Jeg opbevarer altid marcipan i fryseren, for så bliver holdbarheden lang, og så er marcipanen lettere at håndtere, hvis den fx skal rives 
  • Hvis marcipanen er i fryseren, så tag den gerne op fra fryseren ca. 30 minutter før kagen skal laves 
  • Smelt smøret fx i mikrobølgeovn, og bland det med den hvide chokolade 
  • Lad det hele smelte sammen til en ensartet masse 
  • Kom sukker og salt i en skål 
  • Riv herefter marcipanen groft ned i skålen 
  • Tilsæt æg til skålen og bland godt (jeg brugte et elpiskeris for at få det godt fordelt) 
  • Rens rabarberne, og skær dem i små stykker på maks. 1 cm 
  • Bland rabarberstykkerne med vaniljesukker og mel 
  • Tag den afkølede smør/chokolade, og bland det godt med marcipan blandingen 
  • Tilsæt rabarberne (med mel og vaniljesukker) til skålen 
  • Hæld dejen i en form beklædt med bagepapir, og bag den i 30-45 minutter ved 180 grader almindelig ovn (min skulle have 45 minutter, men den blev også lavet i et ovnfast fad af glas hvilket ofte forlænger bagetiden) 
  • Når kagen er færdigbagt i midten (tjek med en strikkepind eller en kniv), tages den ud af ovnen 
  • Sæt nu kagen i køleskab til afkøling gerne natten over 
  • Server et stykke blondie til en kop kaffe eller the, eller server et stykke som dessert med fx is til




Charlotte

Ingen kommentarer:

Send en kommentar