tirsdag den 27. januar 2015

White russian

Herhjemme elsker vi en rigtig god white russian, men desværre findes der rigtig mange udgaver, der enten er fyldt med alt for meget fløde og dermed er kvalm eller også smager de af ingenting og er ikke cremede nok. Når vi laver white russian, så er det altid efter denne opskrift, hvor vi kun benytter sødmælk. Et lille skvis fløde til denne opskrift, gør den dog ikke værre ;-) Med disse white russians fejrede vi for en uge siden, at en rimelig hård eksamensperiode var veloverstået, og nu er et nyt semester allerede igang igen!


White russian (1 pers.)
Ingredienser:
1/2 dl vodka
1/2 dl kaffelikør (Kahlua)
1,5 til 2 dl sødmælk
Evt. et skvis fløde (slet ikke nødvendigt)


Fremgangsmåde:
  • Bland vodka og sødmælk (evt med en mælkeskummer eller i en shaker)
  • Tilføj isterninger
  • Hæld kaffelikøren i glasset over en spiseske, så det lægger sig i bunden af glasset, det ser så fint ud 
  • Når drinken skal drikkes, rører jeg dog det hele sammen, så alt er blandet :-)
  • Nyd i godt selskab



Charlotte

tirsdag den 20. januar 2015

Verdens bedste røget makrelsalat

Netto har ofte en hel røget makrel på tilbud til 12 kr, og når det sker, så køber jeg ofte en eller to. Eneste minus er, at man selv skal fjerne benene ;-) Da vi havde en røget makrel, der skulle bruges, blev aftensmaden en dag en sandwich med røget makrelsalat og resterne blev spist dagen efter på rugbrød. Og lad mig bare sige det, som det er: den her røget makrelsalat er SÅ god! Den bliver snart lavet igen! Denne salat kunne også være lækker med fx varmrøget laks, røget ørred eller anden fisk. Makrelsalaten vil også være skøn som forret ovenpå blinis fx :-)

Tip: kig her for aftensmads inspiration med røget makrel :-)


Røget makrelsalat (2-4 personer, inspiration: louisesmadblog)
Ingredienser:
1 hel røget makrel
1/2 rødløg
3 spsk fromage frais eller græsk yoghurt
1 spsk mayo
Ca. 1 spsk citronsaft (afhænger af hvor syrligt et mælkeprodukt, der benyttes)
Lidt peber og evt salt


Fremgangsmåde:
  • Fjern skind, hoved, ben i makrelen (brug gerne engangshandsker, så kommer hænderne ikke til at lugte af fisk resten af dagen)
  • Bland al makrelkødet sammen med mayo og græsk yoghurt
  • Hak rødløg så fint som muligt og bland det sammen med det andet
  • Smag til med citronsaft og peber og evt. salt (fisken er meget salt)




Charlotte

onsdag den 7. januar 2015

Juice med spinat og ananas á la Ffood

Jeg har fundet mig en sandwich og juice café, der ligger 500 meter fra hvor jeg bor, som laver Århus' bedste købe-sandwich! Stedet hedder Ffood, og ligger på Vesterbro Torv, og alt er virkelig lækkert, friskt og nogenlunde sundt, og de laver bl.a. også salat, juice og smoothie. Mens jeg ventede på en (seriøst lækker!) sandwich, så fik nogle andre en juice med æble, ananas og spinat, og de var helt oppe at køre over den, så jeg måtte jo hjem og afprøve en juice med samme ingredienser. Og ja, denne juice smager virkelig lækkert, sødt og eksotisk :-) Det er dog en juice, der indeholder meget frugtsukker, så det er ikke en juice, man skal drikke hver dag, men den indeholder stadig masse af sunde ting fra spinaten, så den er i hvert fald bedre end sodavand :-) 


Juice med spinat og ananas (0,6 liter)
Ingredienser: 
4 skiver ananas (uden skal)
1/2 pose frossen spinat optøet (eller 1 pose frisk spinat) 
Evt. 1 æble (for at søde, hvis ananasen ikke er så sød)

Fremgangsmåde:

  • Tø spinaten helt op (evt i mikrobølgeovn) og vrid den let
  • Kom spinat i slowjuiceren, og gem herefter pulpen til fx boller, en tærte eller omelet
  • Fjern skræl og stok på ananas-skiverne
  • Herefter kommes ananas og evt. et æble i slowjuiceren (tilføj kun æble hvis juicen ikke er sød nok)



Charlotte

lørdag den 3. januar 2015

Verdens bedste hvid chokolade trøffel

Da jeg fik til opgave at medbringe chokolade til kaffen juleaften, vidste jeg med det samme, at jeg ville medbringe hvid chokolade trøfler rullet i kokosmel, der ligner snebolde. Disse smager lige som jeg synes, en hvid chokolade trøffel skal smage! Desuden smelter de på tungen, og så smager de bare så skønt! Jeg er fan af hvide chokolade-kugler fra Lindt med hvid chokolade trøffel indeni, og disse trøfler smager præcis ligesådan. Ærgerligt at jeg her i januar har skruet op for grøntsager og juice og ned for kage og snacks, men ved lejlighed skal disse helt sikkert laves igen ;-)


Hvid chokolade trøffel (
ca. 30-35 stk, inspiration: madkollektiv)
Ingredienser:
170g hvid chokolade
1/2 dl fløde
60g smør

Pynt: kokos, finthakkede/blendede nødder, frysetørrede bær, kakaopulver osv.


Fremgangsmåde:
  • Varm fløde og smør op over vandbad 
  • Imens hakkes chokoladen 
  • Chokoladen kommes i den varme fløde/smør blanding lidt af gangen (alt skal være smeltet før det næste chokolade kommes i)
  • Fordel massen i en lille bøtte beklædt med bagepapir
  • Lad køle helt af i køleskab (mindst 2 timer)
  • Form små kugler af massen vha. en teske og en hånd, og rul dem herefter i fx kokosmel 
  • NB: det er en god ide at vaske hænder i koldt vand ved hver 4.-5. kugle, for så begynder massen ikke at smelte på hænderne
  • Opbevar i køleskab lige indtil servering 






Charlotte